|
|
دوشنبه 5 اردیبهشت 1401 هجری شمسی |
1359 - شکست حمله آمریکا در طبس/پنجم اردیبهشت سالگرد عملیات استشهادی شهید صلاح غندور در سال 1374 |
|
عملیات علیه مقر 17
چکیده: پیشقدم شدن در کارهای دشوار و عملیاتهای سخت شناسایی در خطرناکترین معابر و محورها، باعث شده بود تا صلاح در میان همرزمان عنوان "مرد مأموریتهای سخت" را به خود اختصاص دهد. "بِنتِجُبَیل" که مهمترین شهر واقع در کمربند اشغالی محسوب می شد یکی از محورهایی بود که به کرّات توسط صلاح مورد شناسایی قرار گرفته و راهها، معابر و پایگاههای به خوبی برایش شناخته شده بود و همین امر باعث شده بود تا در بیشتر عملیاتهایی که در آن منطقه انجام می گرفت، حضور فعال داشته باشد.
صلاح تا حدی با وضعیت جغرافیایی و اطلاعاتی روستاها، راهها، باغها و تپههای منطقه آشنا بود که درباره او گفته می شد که می تواند با لمس خاک و بوئیدن آن، تشخیص دهد که روی زمین فلسطین است یا لبنان"!
"صلاح محمد علی غندور" سال 1347ه.ش (1968م) در خانوادهای شیعه، از اهالی روستای"کَفَر مِلکی" در "اقلیمالتفاح" دیده به جهان گشود.در سال 1352ه.ش (1973م) ، خانوادهی غندور عازم "امارات متحده عربی" شدند.
در سال 1363ه.ش (1984م) سرانجام خانوادهی غندور پس از یازده سال به لبنان باز گشتند. در این زمان صلاحِ که شانزده ساله بود و روستای زادگاهش در اشغال مزدوران ارتش رژیم صهیونیستی موسوم به " نیروهای آنتوان لحد"، قرار داشت. در اوائل سال 1364ه.ش (1985م) صلاح به صفوف رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان پیوست و در طی سه سال حضور در صحنههای نبرد رویارو با دشمن اشغالگر، تجارب فراوانی به دست آورد و بسیاری از دوستان خود را نیز از دست داد .خود او در اینباره میگوید: "در این مدت با بیش از 40 شهید روبوسی و مصافحه داشتهام که بعدها رفته و به شهادت رسیدهاند."
شهید "غَسّان عَلویِه" از جمله دوستان و همرزمان وی بود که شهادتش اثری عمیقی بر صلاح گذاشت. پس از شهادت او، همواره با ذکر یادش میگریست و آرزوی الحاق به او را می نمود.
صلاح تا یک سال پس از پیوستن به صفوف مقاومت اسلامی در واحد شناسایی و اطلاعات و عملیات فعالیت مداوم و درخشش چشمگیری داشت اما همواره بر حضور در واحد های عملیاتی اصرار می می کرد. سرانجام پس از درخواستهای مکرر، مسئولین واحد نظامی حزباللَّه با انتقال او به واحدهای رزمی و عملیاتی موافقت کردند. این انتقال، برای وی موفقیتی عظیم به شمار میآمد؛ چرا که او همواره میگفت: "دوست دارم مستقیماً و رو در رو با دشمن بجنگم"
وی در سخت ترین لحظات نبرد نیز به آداب و رسوم خاصی مقید بود که به آن ها التزام کامل داشت. برای مثال وی همواره رزمندگان را به صرفه جویی و عدم اسراف در تیراندازی سفارش میکرد. او میگفت: "باید تنها زمانی که مطمئن شویم گلولهای که شلیک میکنیم، به هدف مورد نظر میخورد، ماشه را فشار دهیم ."
صلاح غندور در شجاعت و جسارت زبانزد رزمندگان مقاومت بود. در یکی از عملیاتها باید بمبی در مسیر تردد خودروهای نظامی اسرائیلی کار گذاشته میشد. در تاریکی شب، وقتی همراه چند تن از همرزمانش به طرف پستبازرسی اسرائیلی میرفتند، صلاح از صفوف نیروها جدا شد و به طرف پایگاه دشمن رفت. او آن قدر به سنگر آنان نزدیک شد که توانست به راحتی و در کمال آرامش، بمب را تعبیه کرده و به طرف همرزمانش بازگردد .روز بعد یکی از خودروهای نظامی از آنجا گذشت و بر اثر انفجار آن مین منهدم شد، صلاح که از دور ناظر انفجار خودروی صهیونیستها بود، خندید و گفت: "الحمدلله".
اوائل سال 1369ه.ش (1990م) با بروز توانمدی های تحسین برانگیز عملیاتی از صلاح ، مسئولیت یکی از محورهای عملیاتی مهم جبهه های جنوب به او واگذار شد و از آن پس نام نظامی "بلال" را برای خود برگزید. در همان سالها بود که صلاح تشکیل خانواده داد و خانهای در محلهی "مُعَوَّض" در "ضاحیه جنوبی بیروت " اجاره کرد. در این خانواده دو دختر و یک پسر به نام های "محمد حسین" "فاطمه" و "زینب" متولد شدند که به هنگام شهادت پدر به ترتیب سه سال و نیم، دو سال و چهار ماه سن داشتند.
به دنبال اجرای عملیات شهادت طلبانه از سوی دو تن از دوستان نزدیک صلاح، به نام "هیثم صبحی دبوق" و "سیدعبداللَّه عطوی"، صلاح عزم خود را برای پیوستن به گردان شهادتطلبان جزم کرد.
شهید صلاح غندور دربارهی ولایت فقیه و رهبری انقلاب اسلامی،نگاه و نظر خاصی داشت . همسرش دیدگاه او را این گونه بیان میکند: "صلاح دربارهی حضرت آیتاللَّه خامنهای و جانشینی ایشان برای حضرت امام خمینی(ره)، معتقد بود که درست مثل ولایت حضرت علیعلیه السلام پس از فوت رسول اکرمصلی الله علیه وآله وسلم است. هر کس به آن بپیوندد و بیعت کند، بدون شک سعادتمند و رستگار خواهد شد و هر کس از آن روی گرداند و تخلّف کند، گمراه خواهد شد و در ضلالت خواهد افتاد".
پیشقدم شدن در کارهای دشوار و عملیاتهای سخت شناسایی در خطرناکترین معابر و محورها، باعث شده بود تا صلاح در میان همرزمان عنوان "مرد مأموریتهای سخت" را به خود اختصاص دهد. "بِنتِجُبَیل" که مهمترین شهر واقع در کمربند اشغالی محسوب می شد یکی از محورهایی بود که به کرّات توسط صلاح مورد شناسایی قرار گرفته و راهها، معابر و پایگاههای به خوبی برایش شناخته شده بود و همین امر باعث شده بود تا در بیشتر عملیاتهایی که در آن منطقه انجام می گرفت، حضور فعال داشته باشد. صلاح تا حدی با وضعیت جغرافیایی و اطلاعاتی روستاها، راهها، باغها و تپههای منطقه آشنا بود که درباره او گفته می شد که می تواند با لمس خاک و بوئیدن آن، تشخیص دهد که روی زمین فلسطین است یا لبنان"! |
|
مقارن با الاحد 22 رمضان 1443 هجری قمری |
|
مصادف با Monday 25 April 2022 میلادی |
|
|